ua en ru

Чистий прибуток російського "Норнікеля" в I півріччі 2012 р. за МСФЗ, за попередніми даними, знизився на 23% - до 1,4 млрд дол

Чистий прибуток ГМК "Норильський нікель" за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ), згідно з попередніми даними, в I півріччі 2012 р. знизився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 23% - до 1,4 млрд дол., говориться в повідомленні компанії. Роком раніше показник становив 1,818 млрд дол.

Згідно з оцінкою компанії, виторг від реалізації у звітному періоді склав більше 5,9 млрд дол., показник EBITDA - 2,5 млрд дол.

"В цілому, незважаючи на вплив негативних макроекономічних чинників, в I півріччі 2012 р. підсумки роботи компанії характеризуються збереженням високого рівня рентабельності операцій і ефективним контролем над витратами", - відзначають у компанії.

Проміжні фінансові результати діяльності компанії за підсумками I півріччя 2012 р. будуть розкриті після завершення "формальних корпоративних процедур за їх твердженням".

Нагадаємо, що за підсумками роботи в I півріччі 2011 р. чистий прибуток "Норнікеля" за МСФЗ склав 1,818 млрд дол., виручка - 7 млрд 335 млн дол., показник EBITDA - 3 млрд 743 млн дол.

Читайте також: Чистий прибуток російського "Норнікеля" за РСБО в I кварталі 2012 р. скоротився на 33% - до 783,6 млн дол

ВАТ "ГМК "Норильський нікель" - один з найбільших в світі виробників кольорових металів. На його частку припадає 22% світового виробництва нікелю, 9% платини, 38% паладію і 3% міді. Компанія також виробляє золото, срібло, іридій, осмій, селен, рутеній і телур. Виробничі підрозділи групи ГМК "Норильський нікель" розташовані в Росії в Норильському промисловому районі і на Кольському півострові, а також у Фінляндії, Австралії, Ботсвані та ПАР. Найбільшими акціонерами "Норнікеля" є ОК "Русал" і "Інтеррос". Чистий прибуток компанії в 2011 р. по МСФО виріс в порівнянні з попереднім роком на 17% - до 3,6 млрд дол., виручка збільшилася на 10% і склала 14,1 млрд дол.