ua en ru

Чистий прибуток Microsoft в І кварталі 2013 ФР зріс на 17% - до 5,24 млрд дол

Чистий прибуток провідного світового виробника програмного забезпечення Microsoft в I кварталі 2013-2014 фінансового року, що закінчився 30 вересня 2013 року, зросла на 17% і склав 5,24 млрд дол. (0,62 дол. за акцію).

Чистий прибуток провідного світового виробника програмного забезпечення Microsoft в I кварталі 2013-2014 фінансового року, що закінчився 30 вересня 2013 року, зросла на 17% і склав 5,24 млрд дол. (0,62 дол. за акцію).

Як повідомляється у квартальному звіті компанії, роком раніше чистий прибуток американської компанії становила 4,47 млрд дол. або 0,53 дол. за акцію.

У звітному періоді виручка Microsoft від продажу програмного забезпечення та надання інших послуг корпораціям зросла на 10% відносно минулого року і становила дві третини валового прибутку компанії.

Доходи від хмарного бізнесу Microsoft збільшилися більш ніж в 2 рази, хоча його частка в сукупній виручці корпорації поки задоволена мала. Більшою мірою цей ріст був забезпечений активними продажами "набору для бізнес-продуктивності" Office 365.

Споживчий сектор Microsoft виявився менш вдалим, однак і тут був відзначений ріст. Виручка від продуктів і сервісів, таких як системи для персональних комп'ютерів, планшетів Surface або ігрових консолей Xbox, збільшилася на 4%.

При цьому дохід від операційної системи Windows для споживчих ПК впав на 7%, а продаж пакету Office у звітному кварталі впали на цілих 23% щодо аналогічного періоду минулого року.

Сукупний чистий прибуток Microsoft склав 5,2 млрд дол, або 62 цента на акцію, проти 4,5 млрд дол., або 53 центів на акцію, в I кварталі минулого фінансового року. Аналітики ж чекали від корпорації прибутку в розмірі лише 54 центів на акцію.

Виручка Microsoft в звітному періоді збільшилася на 15,7% до $18,5 млрд, що значно більше очікуваних ринком 17,8 млрд дол. Сильні квартальні результати корпорації призвели до зростання акцій на 5,7% після закриття основної сесії торгів.

Заснована в 1975 р. корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Пропонує програмні продукти для ділового і особистого застосування.

Одним з найвідоміших продуктів компанії є операційна система Windows, а також набір додатків Microsoft Office. Корпорації належить інтернет-пошуковик Bing, а з жовтня 2011 р. - сервіс інтернет-телефонії Skype, придбаний у групи приватних інвесторів за 8,5 млрд дол.