ua en ru

Чистий прибуток Microsoft в I кварталі 2011-2012 фінроку виріс на 6% - до 5,74 млрд дол

Чистий прибуток найбільшого в світі виробника програмного забезпечення Microsoft Corp. у I кварталі 2011-2012 фінансового року, які завершилися 30 вересня, виріс на 6% - до 5,74 млрд дол. - в порівнянні з аналогічним показником в 5,41 млрд дол. роком раніше. Про це говориться в опублікованому сьогодні після закриття торгів в США звіті компанії.
Виручка Microsoft за період з липня по вересень 2011 р. досягла 17,37 млрд дол., що на 7% перевищило квартальну виручку річної давності в 16,20 млрд дол. Операційний прибуток корпорації збільшився на 1% - до 7,2 млрд дол.
Виручка від продажу операційних систем Windows збільшилася лише на 2% (до 4,87 млрд дол.), тоді як в сегменті офісного ПЗ (Microsoft Office) було зафіксовано зростання виручки майже на 8% (до 5,62 млрд дол.).
Акції Microsoft в ході продовженої торгової сесії в Нью-Йорку знижуються на 1% після публікації звітності. Квартальні результати Microsoft приблизно збіглися з середніми очікуваннями Уолл-стріт.
Заснована в 1975 р. корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Компанія пропонує програмні продукти для ділового і особистого використання. Одним з найвідоміших продуктів компанії є операційна система Windows, а також набір додатків Microsoft Office. Компанії належить інтернет-пошукач Bing, а з жовтня 2011 р. - також сервіс інтернет-телефонії Skype, придбаний у групи приватних інвесторів за 8,5 млрд дол. Засновником Microsoft є один з найбагатших людей на планеті Білл Гейтс.