ua en ru

Чистий прибуток "Метінвесту" у І півріччі 2011 р. зріс у 2,1 рази - до 1,14 млрд дол

Чистий прибуток "Метінвесту" у І півріччі 2011 р. порівняно з аналогічним періодом 2010 р. зріс у 2,1 рази - до 1,141 млрд дол. Про це повідомляє прес-служба підприємства.
Дохід компанії виріс на 71,5% - до 6,991 млрд дол., операційний прибуток - на 2,05 рази, до 1,571 млрд дол.
"Високі фінансові показники обумовлені позитивними ціновими трендами на глобальному ринку сталі, ЗРС і коксівного вугілля, а також зростанням попиту на нашу металопродукцію", - підкреслив генеральний директор ТОВ "Метінвест Холдинг" Ігор Сирий.
Експерти відзначають, що в І півріччі 2011 р. показник прибутковості "Метінвесту" (маржа EBITDA) перевищив відповідний показник у порівнянних конкурентів в Росії і Європі. З одного боку, це наслідок сприятливої ринкової кон'юнктури у звітному періоді, з іншого - вдалого розташування компанії поблизу стратегічних ринків збуту металопродукції і залізорудної сировини.
"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка володіє підприємствами в Україні, Європі і США. 71,25% акцій Metinvest B. V. (холдингова компанія "Метінвесту") володіє "Систем кепітал менеджмент" Ріната Ахметова, 23,75% - "Смарт-холдинг" Вадима Новинського, 5% - Clarendale Ltd Володимира Бойка.