ua en ru

Чистий прибуток "ФосАгро" в I-III кварталі 2013 р. знизилася на 52% - до 288 млн дол

Чистий прибуток компанії "ФосАгро" за 9 місяців 2013 р. знизилася на 52% до 288 млн дол. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Чистий прибуток компанії "ФосАгро" за 9 місяців 2013 р. знизилася на 52% до 288 млн дол. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За перші 9 місяців 2013 р. ми збільшили виручку на 3% порівняно з аналогічним періодом 2012 р. в результаті зростання виробництва і продажів добрив на 9% і 10% відповідно. Ціни на добрива DAP залишаються під істотним тиском вже третій рік поспіль, ціни FOB Tampa впали на 21% з середнього рівня 493 дол. на 1 т. на початку року до 390 дол. на тонну в кінці вересня 2013 р. Падіння цін продовжується і зараз вони становлять близько 350 дол. на тонну, у зв'язку з чим переважна частина підприємств нашої галузі працює на нульовому рівні рентабельності", - повідомляє генеральний директор "ФосАгро" Андрій Гур'єв.

Також, чистий прибуток скоротився в результаті зниження цін на фосфорні добрива з-за несприятливої загальної кон'юнктури ринку, а також внаслідок низького попиту ключового споживача Індії.

Зазначимо, що основу виробництва фосфоровмісних добрив "Фосагро" складають діамонійфосфат /DAP/, монокальційфосфат /MAP/ і складні азотно-фосфорно-калійні /NPK/ добрива, для виробництва яких використовується калійне сировину.

ВАТ "ФосАгро" - російська вертикально інтегрована компанія. Основний напрямок діяльності - виробництво фосфоровмісних мінеральних добрив, високосортного фосфатної сировини - апатитового концентрату, а також кормових фосфатів, азотних добрив та аміаку.