ua en ru

"Барселона" за минулий сезон отримала чистий прибуток у 32 млн євро

Віце-президент "Барселони" Хав'єр Фаус повідомив, що в минулому сезоні синьо-гранатові заробили 32 мільйони євро чистого прибутку.

Віце-президент "Барселони" Хав'єр Фаус (на фото) повідомив, що в минулому сезоні синьо-гранатові заробили 32 мільйони євро чистого прибутку, передає Eurosport.

23 липня Фаус виступив з офіційним звітом про фінансову діяльність каталонського клубу в сезоні-2012/13. За його словами, клуб зміг добитися низки успішних операцій, однією з яких став продаж Тьяго Алькантари до "Баварії".

"Ми засмучені втратою Тьяго, але 25 мільйонів євро, виручених за гравця, який не входить в основний склад, - це хороша операція. Зараз у нас буде достатньо грошей на будь-якого гравця, якого захоче придбати новий головний тренер", - повідомив Фаус.

Він також відзначив, що з фінансової точки зору для клубу було дуже важливо розлучитися з Давидом Вільею, який тепер гратиме за "Атлетико". Що стосується загальних доходів, то в минулому сезоні "Барса" заробила 491 мільйон євро, що на 21 мільйон більше, ніж роком раніше. Після виплат всіх податків, вирахування витрат і витрат на покупку футболістів чистий прибуток "блауграни" в сезоні-2012/13 склав 32 мільйони євро. При цьому віце-президент клубу відзначив, що вона була б ще більша, коли б не недавно накладений на клуб штраф у розмірі 8 мільйонів євро за податки, що недоплатили, в період з 2005 по 2008 роки.

Читайте також: Херардо Мартіно очолить "Барселону"