ua en ru

Чистий прибуток банку UBS за підсумками I квартал 2013 р. скоротився на 4,5% - до 804 млн євро

Чистий прибуток швейцарського банку UBS (доступний для розподілу серед акціонерів) за підсумками I квартал 2013 р. скоротився на 4,5% і склав 988 млн швейцарських франків (804 млн євро). Відповідна інформація міститься в опублікованому фінансовому звіті кредитної організації, повідомляє телеканал "Росія 24".

Сукупний операційний дохід банку в звітному періоді зріс на 19,2% і досяг 7,775 млрд швейцарських франків (6,328 млрд євро). Операційний прибуток до сплати податків склав 1,447 млрд швейцарських франків (1,177 млрд євро), скоротившись на 7,65% в порівнянні з показником у розмірі 1,567 млрд швейцарських франків за аналогічний період 2012 р.

Раніше банк підтвердив, що проведе реорганізацію бізнесу і виділить з загальної структури інвестиційний банк. У рамках програми реорганізації бізнесу банк планує скоротити 10 тис. співробітників. Скорочення співробітників, швидше за все, буде проходити за рахунок звільнення тих працівників, які були задіяні у структурах бек-офісу (операційно-облікових підрозділах) і відділах інформаційних технологій.

Швейцарський банк UBS був заснований більше ста років тому, проте в своєму нинішньому вигляді був сформований в 1998 р. після злиття Union Bank of Switzerland і Swiss Bank Corporation. В даний час це міжнародна компанія, що надає фінансові послуги приватним, корпоративним та інституціональним клієнтам. Штаб-квартири банку розташовані в м. Базелі і Цюріху. Число співробітників банку складає 63,5 тис. осіб.

Читайте також: Deutsche Bank, UBS і BNP Paribas запідозрили у допомозі податковим ухильниками

UBS