ua en ru

Чистий прибуток банку HSBC в III кварталі 2013 р. виріс на 57% - до 3,9 млрд дол

Чистий прибуток британської банківської групи HSBC Holdings Plc., що відноситься до акціонерів материнської компанії, в III кварталі 2013 р. зросла на 57% в річному численні і склала 3,93 млрд дол. - проти 2,50 млрд дол. за аналогічний період 2012 р. Про це повідомляється в поширеному сьогодні звіті HSBC.

Виручка банківського гіганта в липні-вересні 2013 р. склала 15,1 млрд дол., що на 3,5% перевищило відповідний показник 2012 р. на рівні 14,6 млрд дол. Доподатковий прибуток в III кварталі зріс на 30% - до 4,53 млрд дол. (з 3,48 млрд дол. роком раніше).

Інвестори позитивно сприйняли результати банку: його акції на Лондонській фондовій біржі до 11:30 за київським часом подорожчали на 2,3%, випереджаючи європейський банківський індекс STOXX Europe 600 Banks (+0,3%).

HSBC також підтвердив, що співпрацює з регуляторами в декількох країнах, які розслідують можливі маніпуляції валютними ринками. При цьому банк заявив, що не робив жодних дисциплінарних висновків у зв'язку з розслідуванням.

"Ми нікого не усували від роботи. Розслідування знаходиться на самій ранній стадії, а ті люди, які фігурують з нашого боку, більше у нас не працюють", - сказав журналістам глава HSBC Стюарт Гуллівер.

Раніше свою участь у валютному розслідуванні підтвердили такі банки, як UBS, Deutsche Bank, Barclays і J.P.Morgan. Розслідування ведеться в кількох країнах, включаючи Великобританію і США - трейдери деяких банків підозрюються у маніпулювання валютними курсами.

HSBC Holdings - один з найбільших банків Європи. Він діє на території 80 країн, число офісів по всьому світу сягає 6,6 тис. Штаб-квартира HSBC розташована в Лондоні, акції торгуються на Лондонській і на Гонконгській фондових біржах.