ua en ru

Чистий прибуток американської Kimberly-Clark в I кварталі знизився на 9,5% - до 372 млн дол

Чистий прибуток американської корпорації Kimberly-Clark, що спеціалізується на товарах широкого вжитку, в I кварталі 2011 р. знизився на 9,5% і склала 372 млн дол. в порівнянні з 411 млн дол., отриманими за аналогічний період роком раніше. При цьому чистий прибуток за вирахуванням так званої частки меншості склала 350 млн дол. проти 384 млн дол. роком раніше (-8,9%). Про це повідомляється в опублікованих сьогодні матеріалах компанії, передає РБК.
Чистий обсяг продажів Kimberly-Clark в січні-березні 2011 р. збільшився на 4% - до 5,03 млрд дол. - у порівнянні з 4,84 млрд дол. за той же період минулого року. Операційний прибуток скоротився на 18,2% - до 544 млн дол. - з 665 млн дол. в минулому році.
Квартальний прибуток на акцію Kimberly-Clark, скоригована на разові статті, склала 1,09 дол. в порівнянні з консенсус-прогнозом на рівні 1,17 дол./акція. Виручка за квартал виявилася нарівні з очікуваннями ринку.
У компанії пояснили зниження прибутку в I кварталі 2011 р. подорожчанням сировини. У відповідь на це Kimberly-Clark має намір підвищити відпускні ціни на цілий ряд продуктів.
Kimberly-Clark спеціалізується на виробництві і просуванні товарів у сфері охорони здоров'я і особистої гігієни. Число співробітників компанії складає 57 тис. чоловік. Представництва компанії знаходяться в 36 країнах, її продукція реалізується на території більш ніж 150 країн. У портфель брендів входять такі відомі марки, як Kleenex (косметичні серветки), Huggies (підгузники), Kotex (товари жіночої гігієни).