ua en ru

Вибух у Пакистані: Загинули 39 осіб

Число загиблих під час теракту в пакистанському м. Пешаварі досягло 39 осіб, ще 70 осіб отримали поранення.

Число загиблих під час теракту в пакистанському м. Пешаварі досягло 39 осіб, ще 70 осіб отримали поранення, передає Reuters.

Раніше повідомлялося про 29 загиблих.

Місцеві ЗМІ також повідомили, що в ході нападу загинули 12 членів однієї сім'ї, які приїхали на ринок за покупками.

Подвійний вибух стався біля поліцейської ділянки "Хан-Разік", в людному торговому районі. За повідомленням місцевої поліції, один з вибухових пристроїв було встановлено в автомобілі, припаркованому біля ділянки, і приведено в дію дистанційно. Вибух завдав ушкодження кільком порядстоячою будівлею і автомобілям.

Постраждалих доставляють в лікарні Lady Reading Hospital. Медики працюють у надзвичайному режимі.

Сплеск насильства з боку сунітських екстремістів істотно ускладнює зусилля нового прем'єр-міністра Пакистану Наваза Шаріфа, спрямовані на врегулювання напруженості всередині країни та у відносинах з Індією.

Нагадаємо, 27 вересня в м. Пешавар в результаті вибуху бомби, закладеної в автобусі, загинули 17 осіб, більше 30 отримали поранення.

22 вересня 2013 р. в Пешаварі два терористи-смертники привели в дію вибухові пристрої на території християнського храму, коли віруючі-англікани виходили з церкви після недільної служби. Загинули 78 осіб, з них 34 - жінки і діти.