ua en ru

Кількість жертв урагану "Харві" зросла до 5

Кількість жертв урагану "Харві" зросла до 5 Фото: ураган (Pixabey)

На американський штат Техас обрушився ураган

В результаті урагану "Харві", який обрушився на штат Техас (США), загинули п'ять осіб. Про це повідомляє видання Houston Chronicle.

Мова йде про загиблих в Х'юстоні і його околицях. У даний момент влади перевіряють обставини інцидентів, щоб упевнитися, що люди загинули саме в результаті урагану.

Ураган "Харві" обрушився на США в кінці тижня. У суботу, 26 серпня, президент США Дональд Трамп оголосив режим стихійного лиха в штаті Техас.

"Харві" вважається самим потужним ураганом за останні 12 років. Швидкість вітру при ньому може досягати 208 км/ч. В результаті стихії близько 211 тисяч людей залишилися без електрики. Крім того, 30 осіб вважаються зниклими 30 осіб, ще близько 30 людей отримали травми.

Нагадаємо, в Бюро з безпеки і охорони навколишнього середовища Департаменту внутрішніх справ США повідомили, що з-за урагану "Харві" в Мексиканській затоці в США видобувають на 25% менше нафти.

Як наголошується, втрати видобутку нафти складають приблизно 428 568 барелів нафти на день з приблизно 1,75 млн барелів на добу, які перекачуються з Перської затоки. Також повідомляється, що з-за урагану в п'ятницю постраждали приблизно 22% продукції.