ua en ru

Кількість жертв урагану "Харві" в США досягла 35

Кількість жертв урагану "Харві" в США досягла 35 Фото: ураган (pixabay.com)

Ще 17 людей вважаються зниклими безвісти

В результаті урагану "Харві" в США за даними на 31 серпня 2017 року загинули не менше 35 осіб, десятки тисяч змушені були залишити домівки в пошуках притулку, передає The Daily Star.

Повідомляється, що близько 32 тис. людей змушені були залишити свої будинки після того, як ураган обрушився на Техас. Напередодні "Харві" послабшав до рівня "тропічної депресії", однак у США попереджають, що небезпечні для життя повені будуть продовжуватися в Х'юстоні, Порт-Артурі та на південному заході Луїзіани до кінця тижня.

За словами шерифа округу Форт-Бенд Чада Норвелла, стало відомо про загибель подружньої пари, яка потонула в результаті повені в районі Симонтона. Крім того, відомо про загибель дівчинки-немовляти після того, як батьки намагалися перенести її через воду, проте були знесені потоком. Всього в результаті наслідків урагану загинули не менше 35 осіб. Ще 17 людей вважаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, раніше через наслідки урагану "Харві" на одному з хімзаводів США оголосили загрозу вибуху. У зв'язку з цим з підприємства вже евакуйовано 300 осіб. Також вирішується питання про евакуацію жителів в радіусі 2,5 км від хімзаводу.