ua en ru

Кількість жертв теракту в Пакистані зросла до 69 осіб

Кількість жертв теракту в Пакистані зросла до 69 осіб Фото: у парку міста Лахор на північному сході Пакистану під час святкування Великодня стався теракт

Більшість постраждалих - жінки і діти

У результаті теракту в парку міста Лахор на північному сході Пакистану за останніми даними загинуло щонайменше 69 людей, понад 300 отримали поранення. Про це повідомляє Xinhua.

За інформацією місцевої влади, серед загиблих - 23 дитини, ще 56 дітей госпіталізовано.

Заступник генерального інспектора поліції Лахора Хайдер Ашраф повідомив, що терорист-смертник підірвав себе на стоянці біля воріт міського парку Гульшан-е-Ікбал.

Він повідомив, що під час вибуху в парку було набагато більше людей, ніж зазвичай, через свята Великодня, який християни Пакистану відзначали в цей день.

Вибух стався за кілька метрів від дитячої гойдалки. Представник поліції уточнив, що смертник цілеспрямовано йшов до дитячого майданчика, у зв'язку з чим більшість загиблих і поранених - жінки і діти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 65 загиблих в результаті теракту в неділю, 27 березня, в парку Гульшан-е-Ікбал на сході Пакистану. Відповідальність за теракт узяло на себе угрупування "Джамаат-уль-Ахрар", пов'язане з рухом "Талібан". За заявою бойовиків, метою атаки було християнська меншина Пакистану.