ua en ru

Кількість жертв серії терактів в Іраку зросла до 40 осіб

Кількість загиблих в результаті вибухів біля чотирьох шиїтських мечетей у Багдаді і Кікруке зросла до 40, передає Reuters з посиланням на місцеву поліцію.

Поруч з багдадськими мечетями напередодні прогриміло п'ять вибухів - в районах Аль-Бунук, Аз-Заафаранія, Аль-Кахіра, Аль-Джихад і Ат-талібів. Ще один вибух був проведений у м. Кіркуку, розташованому на півночі країни. Терористи підірвали заміновані автомобілі, припарковані біля мечетей. Вибухові пристрої спрацювали, коли віруючі залишали будинки після п'ятничної молитви.

Повідомляється, що постраждали в результаті вибуху 72 людини. Стан як мінімум 15 з них лікарі оцінюють як критичний.

Непроста ситуація в Іраку погіршується ворожнечею між релігійними та етнічними групами. З листопада 2012 р. до кінця лютого 2013 р. жертвами терактів стали близько 1,3 тис. мирних жителів.

Нагадаємо, що у війну в Іраку були залучені як представники релігійних течій шиїтів і сунітів, так і військові сили США. 31 грудня 2011 р. закінчилася дія угоди 2008 р., яка визначала термін перебування військ США на території Іраку. Американські військові увійшли до Іраку в рамках операції "Іракська свобода" 20 березня 2003 р. і перебували на території країни 8 років.

Читайте також: В Іраку 17 осіб загинули в результаті вибухів в чотирьох шиїтських мечетях