ua en ru

Число жертв в результаті вибуху в мечеті Афганістану зросло до 17

Число жертв в результаті вибуху в мечеті Афганістану зросло до 17 Фото: в Афганістані стався вибух у мечеті (Atlantide4world twitter)

Травми різного ступеня тяжкості отримали ще 37 осіб

Кількість жертв вибуху в мечеті в провінції Хост, розташованої на сході Афганістану, зросла до 17 осіб. Про це повідомляє BBC.

Як повідомляється, травми різного ступеня тяжкості отримали ще 37 осіб. Деякі з поранених перебувають у критичному стані. Так, люди зібралися в мечеті для читання молитов. Вибух був викликаний пристроєм, захованим всередині будівлі.

Разом з тим, до теперішнього моменту жодне з угрупувань не взяла на себе відповідальність за подію, проте, як зазначає телеканал, раніше подібні напади проводило "Ісламську державу".

Так, вибух в афганській мечеті стався вдень 6 травня. Спочатку повідомлялося про десять загиблих і 34 поранених.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мечеті розташовувався центр реєстрації виборців. Парламентські та місцеві вибори в Афганістані пройдуть в жовтні 2018 року.

Вранці 30 квітня в Кабулі відбулися два вибухи. Спочатку терорист-смертник на мотоциклі підірвав вибуховий пристрій біля будівлі Національного директорату безпеки в районі Шашдарак. А після того, як на місце інциденту прибули журналісти і сили безпеки, стався ще один вибух.