ua en ru

Число жертв нещасного випадку в Мецці зросло до 87 осіб

Число жертв нещасного випадку в Мецці зросло до 87 осіб Фото: Нещасний випадок у Мецці

Кількість загиблих в результаті обвалення підйомного крана на головну мечеть збільшилася

Зросло число жертв падіння баштового крана на головну мечеть у Мецці. За останніми даними, в числі загиблих 87 чоловік. Про це повідомляє Al Arabiya з посиланням на представника цивільної оборони.

Відзначається, що кількість загиблих в результаті падіння підйомного крана в головній мечеті Мекки в Саудівській Аравії досягло 87 осіб.

Нагадаємо, інцидент стався в п'ятницю, 11 вересня, напередодні майбутнього хаджу, на який вже збираються паломники з усього світу. Попередня причина трагедії назвали сильний вітер. Емір Мекки Халід аль-Фейсал вже доручив уповноважені органи розібратися і встановити точні причини події.

"Розташована в Мецці мечеть аль-Харам (Заповідна мечеть) є головною і найбільшою мечеттю в світі. У внутрішньому дворі мечеті знаходиться головна святиня ісламу - Кааба. Паломництво мусульман у Мецці, є наймасштабнішим релігійним заходом. У 2006 році в тисняві під час Хаджу загинули понад 300 осіб. З тих пір саудівська влада ведуть роботи з розширення місць для паломників і поліпшенню транспортної ситуації, щоб запобігти можливим трагедії ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, У Мецці на головну мечеть обрушився кран, загинули 65 паломників.