ua en ru

Наїзд на пішоходів в Торонто: кількість жертв збільшилося до 10

Наїзд на пішоходів в Торонто: кількість жертв збільшилося до 10 Фото: поліція Канади (facebook.com-RCMPQuebec)

Ще 15 людей отримали поранення

Десять людей загинули, ще 15 отримали поранення в результаті наїзду вантажівки на пішоходів в Торонто. Про це повідомляє телеканал CTV.

Як повідомляється, водій машини - 25-річний Алек Минассиан - затриманий. Поліція з'ясовує всі обставини події, проте чи був наїзд на людей навмисним, невідомо. Незрозумілі також і мотиви події.

Начальник міської поліції Марк Сондерс сказав на конференції, що напад виглядає так, як ніби був заздалегідь підготовлений. За словами Сондерса, затриманий Минассиан раніше не був відомий поліції.

Так, подію прокоментував прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

"Наші думки з тим, кого торкнувся страшний інцидент на Янг і Фінч в Торонто. Дякую першим співробітникам екстрених служб, які працювали на місці, - ми пильно стежимо за ситуацією", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близько дев'ять осіб загинули і 16 отримали поранення в результаті наїзду вантажівки на пішоходів в Торонто. Заступник шефа поліції Торонто Пітер Юн оголосив про жертви на прес-конференції. Він сказав, що водій перебуває під вартою.

Так, наїзд на натовп людей стався в понеділок на одному з жвавих перехресть у північній частині Торонто. Водій рухався на великій швидкості по тротуару, збиваючи перехожих.