ua en ru

Кількість жертв аномальної спеки в Індії збільшилася до понад 1100 осіб

Кількість жертв аномальної спеки в Індії збільшилася до понад 1100 осіб Фото: спека в Індії

Більшість смертей зафіксовано в південно-східних штатах

Більше 1100 людей загинули в результаті аномальної спеки в Індії протягом останнього місяця. Про це повідомляють місцеві чиновники, передає агентство AP.

Як зазначається, більшість смертей зафіксовано в південно-східних штатах Андра Прадеш і Теленгана.

За повідомленнями місцевих властей, з 13 травня в Андра Прадеш в результаті дії високих температур померли як мінімум 852 людини, а в Теленгани - 266 чоловік. Серед жертв - багато будівельників, старих і безпритульних, які не могли піти раді місцевої влади залишатися в приміщеннях.

Крім того, з-за спеки страждають і жителі півночі країни - жителі міста Гургаон, який знаходиться поблизу Нью-Делі, зокрема, страждають із-за постійних відключень електроенергії, оскільки мережа не може впоратися з мільйонами включених кондиціонерів.

За останні два дні температура в обох штатах на південному сході країни трохи знизилася, але продовжує залишатися на рівні близько 45 градусів за Цельсієм. За прогнозами синоптиків, спека триватиме і наступного тижня.

Однак мусонні дощі, які повинні початися в південному штаті Керала на першому тижні червня, повинні принести певний перепочинок. За офіційними даними, в 2004-2013 роках в Індії з-за спеки загинули понад 9700 людина.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість жертв аномальної спеки в Індії збільшилася до 800 осіб.