ua en ru

Кількість затриманих на мітингах у Росії зросла до майже 260 осіб

Кількість затриманих на мітингах у Росії зросла до майже 260 осіб Фото: мітинг прихильників Навального в Томську (ВКонтакте)

Найбільше затриманих у Чебоксарах - понад 50 людей

У Росії на акціях протесту прихильників опозиціонера Олексія Навального 28 січня 2018 року станом на 18:30 було затримано 257 людей. Про це повідомляє правозахисний портал "ОВС-Інфо".

Зокрема зазначено, що найбільше затриманих у Чебоксарах - понад 50 людей (за останніми даними, більшу частину затриманих уже відпустили), близько 45 в Уфі. Ще 31 особу затримано в Кемерові, 23 людини в Мурманську, по 16 у Тулі й Москві, 12 у Томську, 11 у Петербурзі, 10 у Волгограді.

До того ж, за даними правозахисників, затримання були в Архангельську, Астрахані, Березниках, Великому Новгороді, Калузі, Кірові, Нижньому Новгороді, Новосибірську, Новочебоксарську, Петрозаводську, Раменському, Самарі, Саранську, Тольятті, Челябінську та Південно-Сахалінську.

Як повідомляється, всього акції планувалися в 84 російських містах, частина з них була санкціонована владою, мітинг у російській столиці Москві не був узгоджений.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії поліція затримала опозиціонера Олексія Навального, організатора акцій "Страйк виборців" у РФ, а також ще 185 учасників мітингів по всій країні.