ua en ru

Число російських військ у навчаннях "Захід-2017" оцінюється в 240 тис. осіб, - Турчинов

Число російських військ у навчаннях "Захід-2017" оцінюється в 240 тис. осіб, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Стратегічні командно-штабні навчання РФ відрізняються великою чисельністю залучених осіб

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов заявив, що кількість російських військ у навчаннях "Захід-2017" оцінюється в 240 тис. осіб. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"В рамках оперативного прикриття справжніх масштабів і реального характеру завдань, які будуть відпрацьовуватися під час стратегічних командно-штабних навчань (СКШН) "Захід-2017", проводяться спільні стратегічні навчання збройних сил Російської Федерації (РФ) і Білорусі під ідентичною умовною назвою "Захід-2017", - заявив Турчинов.

За його словами, СКШН, які триватимуть майже 2 місяці, відрізняються великим просторовим розмахом і кількістю залучених осіб. Він зазначив, що крім збройних сил, у навчаннях беруть участь органи державного управління федерального, регіонального і місцевого рівнів, підрозділу "Росгвардії", МВС, ФСБ, МНС, представники ОПК.

Турчинов підкреслив, що згідно з офіційними заявами РФ у навчаннях "Захід - 2017" візьмуть участь близько 13 тис. військовослужбовців, у тому числі від ЗС РФ близько 3 тис. людей, близько 280 одиниць озброєння і військової техніки, і 25 одиниць авіаційної техніки.

"У той же час реальна чисельність учасників всіх заходів в рамках "Захід-2017" оцінюється в 230-240 тис. осіб, понад 10 тис. одиниць бойової техніки, близько 100 літальних апаратів і близько 40 кораблів / підводних човнів різного класу", - резюмував секретар РНБО.

Наголошується, що під виглядом навчань не виключається створення ударних угруповань військ РФ для переходу держкордону і військового вторгнення на територію України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву міністра оборони Білорусі генерал-лейтенанта Андрія Равкова, що спільні бойові навчання з РФ "Захід-2017" мають оборонну спрямованість і служать зміцненню миру і безпеки.