ua en ru

Число постраждалих від отруєння сурогатним алкоголем досягло 114

Число постраждалих від отруєння сурогатним алкоголем досягло 114 Фото: число постраждалих від отруєння сурогатним алкоголем знову зросло

З них 53 померли

Число постраждалих від отруєння сурогатним алкоголем досягло 114 чоловік. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

"Станом на 9:00 10 жовтня 2016 року всього в країні зареєстровано 114 випадків отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, з них завершилися летальним результатом - 53", - сказано в повідомленні.

Загалом, в Харківській області на 10 жовтня загальна кількість отруєнь сурогатами алкоголю по області склала - 87, з них померло 40 жителів області. За даними судово-медичної експертизи в Харківській області метиловий спирт виявлений у 28 померлих.

За оперативними даними, в Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю не зареєстровано (сумарна кількість випадків отруєнь за цими галузями становить - 19, з них завершилися летальним результатом - 13).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що число постраждалих від отруєння сурогатним алкоголем досягло 106 чоловік.