ua en ru

Кількість загиблих в результаті вибуху в мінському метрополітені збільшилася до 13 людей

Число загиблих в результаті вибуху в мінському метро досягла 13 осіб. Про це повідомили в міністерстві охорони здоров'я Білорусі, передає РБК. З 161 особи які перебувають у лікарнях міста на стаціонарному лікуванні, один пацієнт помер ", - відзначили там. Зараз у важкому стані знаходиться 21 поранений, середнього ступеня тяжкості - 28, легкого ступеня - 112. Зокрема, під час теракту була поранена громадянка України.

Зазначимо, у справі про теракт в мінському метро затримано 5 осіб, повідомили представники Генеральної прокуратури країни на спеціально організованій прес-конференції. Раніше повідомлялося про трьох затриманих, повідомляє РБК.
За словами заступника генерального прокурора Білорусії, керівника групи з розслідування теракту Андрія Шведа, стосовно двох затриманих застосована міра утримання під вартою. "Один - безпосередній виконавець, другий сприяв", - сказав він.

Нагадаємо, теракт на станції "Жовтнева" мінського метро стався 11 квітня 2011 о 17:58. Бомба вибухнула біля другого вагону на пероні недалеко від виходу на пересадку на станцію "Купалівського" і в місто на Жовтневу площу. За даними спецслужб, потужність вибухового пристрою склала близько 5 кг в тротиловому еквіваленті. Бомба була начинена вражаючими елементами.