ua en ru

Кількість загиблих в результаті аварії судна в італійського о.Лампедуза зросла до 232 чоловік

Кількість загиблих в результаті краху судна у о.Лампедуза зросла до 232 осіб, ця цифра була уточнена після того, як водолази підняли на поверхню ще 38 тіл, передає Reuters з посиланням на дані місцевої влади. Раніше повідомлялося про 194 загиблих.

На судні знаходилися близько 500 чоловік - в основному сомалійці та еритрейці, з них 155 осіб вдалося врятувати. Передбачається, що на затонулому судні знаходяться ще десятки тіл, однак операція по їх пошуку була припинена з настанням темряви.

Судно з мігрантами зі Східної Африки на борту, що відплило з лівійського порту Місурата в напрямку Італії, припинило рух після поломки двигуна. Щоб привернути увагу рятувальників, пасажири підпалили простирадло, але в результаті необережного поводження з вогнем на судні загорівся резервуар з паливом. Рятуючись від пожежі, люди перемістилися до борту, не займаного вогнем, чим викликали сильний крен судна, що перекинулося і затонуло. В даний час воно лежить на дні Середземного моря на глибині 47 м. Берегова охорона припускає, що роботи з вилучення тіл займуть ще два дні.