ua en ru

Вибух газу в Луганську: Загинули двоє людей, ще 17 постраждали

Кількість загиблих від вибуху побутового газу в житловому будинку в Луганську зросла до двох осіб, ще 17 осіб постраждали. 

Кількість загиблих від вибуху побутового газу в житловому будинку в Луганську зросла до двох осіб, ще 17 осіб постраждали. Про це з місця події повідомляє кореспондент "5 каналу".

ГосЧС повідомляє, що загинули чоловік 1945 р. та жінка 1940 р.н.

Серед постраждалих - троє дітей. Шість постраждалих госпіталізовані. Всього з-під завалів врятували вісім осіб. Повідомляється, що серед них - 11-річна дівчинка, яка знаходиться у важкому стані.

За попередніми даними, побутовий газ вибухнув через несправність котла індивідуального опалення, епіцентр був на шостому поверсі. Раніше повідомлялося, що газ, найімовірніше, вибухнув на п'ятому поверсі. Балкон обвалився, при обвалі частини балкона впали на припаркований біля будинку автомобіль, який за словами очевидців, ремонту не підлягає. Вибуховою хвилею зруйновані перекриття між 4-м і 5-м поверхами. Вибухом знищено 3 квартири.

Фото: Вибух у багатоповерхівці в Луганську

Всіх мешканців аварійного будинку евакуювали, всього - 60 осіб. Зараз рятувальники розбираються завали. Влада міста вже заявила, що всі постраждалі від вибуху будуть забезпечені тимчасовим житлом. Їм також буде надана необхідна допомога.

Прокуратура Луганської обл. почала кримінальне провадження за фактом вибуху газу в квартирі багатоповерхового житлового будинку по вул. Шевченка, 4 у Луганську по кваліфікації "порушення вимог пожежної безпеки". Про це повідомила прес-служба прокуратури Луганської обл.