ua en ru

Число осередків займання торфовищ під Києвом збільшилося з 3-х до 5-ти, - ДСНС

Число осередків займання торфовищ під Києвом збільшилося з 3-х до 5-ти, - ДСНС Фото: Гасіння торфовищ в Київській області

У ДСНС закликали суворо дотримуватися правил пожежної безпеки

У Вишгородському, Іванківському і Києво-Святошинському районах Київської області рятувальники продовжують гасити торфовища в п'яти місцях залежнів торфу. Про це повідомляє прес-служба ДСНС в Київській області.

"Станом на 10:00 12 червня проводиться гасіння торфовищ поблизу смт Гостомель в заплаві річки Ірпінь (близько шлюзу № 6) на площі 1,5 га, в с. Гута Катюжанская Вишгородського району на площі 0,2 Га, в с. Вахівка Вишгородського району площею 0,4 Га і в с. Соснівка Іванківського району - 6 Га та в с. Здвижівка Бородянського району (площа уточнюється) ", - йдеться в повідомленні.

У ДСНС також зазначили, що для ліквідації залучено 25 чоловік особового складу, 7 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 4 мотопомпи.

"З початку року на території Київської області зареєстровано 38 торф'яних пожеж загальною площею 23,533 га", - додали в прес-службі.

У ДСНС також закликали суворо дотримуватися правил пожежної безпеки в суху літню погоду поблизу лісових масивів і на відкритих територіях.

Нагадаємо, 10 червня було виявлено загорання окремих осередків торфу поблизу с. Гута Катюжанская Вишгородського району площею 1 га.