ua en ru

Кількість біженців з М'янми перевищила 500 тис. осіб, - ООН

Кількість біженців з М'янми перевищила 500 тис. осіб, - ООН Фото: біженці з М'янми (UNHCR Paula Bronstein)

Понад 500 тис. чоловік втекли в Бангладеш за 5 тижнів заворушень

В Організації об'єднаних націй (ООН) заявили, що кількість втікачів мусульман рохінджа з М'янми у Бангладеш в результаті масових зіткнень перевищила 500 тис. осіб. Про це повідомляє AP.

"Через 5 тижнів після масових заворушень в М'янмі: в ООН заявляють, що загальне число прибулих в Бангладеш біженців перевищила 500 тис. людина", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, далеко не всі ті, хто втікали за останні кілька тижнів, вижили. Міжнародна організація з міграції заявила, що більше 60 біженців були знайдені мертвими або визнані зниклими без вісті після того, як одне судно з 130 біженцями перекинулося в четвер.

Зазначимо, зіткнення почалися 25 серпня 2017 року, коли бойовики рохінджа атакували поліцейські пости в північній частині штату, убивши 12 співробітників служби безпеки.

Так, напад спонукав військових почати жорстокий раунд "операцій у відповідь". Біженці описували невиборчі нападу з боку сил безпеки і буддійських мобів, включаючи ченців, а також вбивства і зґвалтування мусульман рохінджа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що число жертв аварії човна 130 біженцями з М'янми в Бенгальській затоці зросла до 60 осіб.