ua en ru

Чисельність угруповання військ РФ на кордоні з Україною зменшується, - ІО

Чисельність угруповання російських військ на кордоні з Україною зменшується.

Чисельність угруповання російських військ на кордоні з Україною зменшується. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" (ІО) Дмитро Тимчук.

"За оперативними даними групи "Інформаційний опір", чисельність угруповання російських військ поблизу кордону з Україною зменшується. На ростовському напрямку від безпосередньої близькості до українського кордону відведена батальйонна тактична група зі складу 137-го парашутно-десантного полку (місце постійної дислокації - Рязань)", - написав Тимчук.

За його словами, в цілому на ростовському напрямку від кордону України відведено близько 200 одиниць бронетехніки та близько 400 одиниць автомобільної техніки.

"На бєлгородському напрямку від безпосередньої близькості до українського кордону відведена батальонная тактична група зі складу 104-го десантно-штурмового полку (Псков)", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, вчора генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен підтвердив факт початку відводу російських військ від кордону з Україною. "Ми спостерігаємо поступовий відвід військ від кордону. Фактично, можна говорити про те, що від кордону з Україною відведено близько двох третин російських військ", - повідомив генсек НАТО в ході Парламентської асамблеї країн НАТО у Вільнюсі, додавши, що частина російських військ, як і раніше, розміщена біля кордону з Україною.

Цю інформацію підтвердив також міністр оборони США Чак Хейгел. За його словами, Росія відвела тисячі своїх військових від українського кордону, але ще тисячі там залишаються.

Як повідомлялося, 29 травня війська російської армії вирішили затриматися біля українського кордону. План відведення військ було переглянуто через посилення антитерористичної операції на південному сході України. У підсумку відвід 15-тисячного угруповання, про який напередодні президентських виборів в Україні заявив Президент РФ Володимир Путін, здійснений не повною мірою.