ua en ru

Посадовців Київського молодіжного центру підозрюють у розкраданні 4 млн гривень

Посадовців Київського молодіжного центру підозрюють у розкраданні 4 млн гривень Фото: гроші (РБК-Україна)

Правоохоронці запідозрили чинного директора Київського молодіжного центру, його колишнього заступника та ще двох осіб у розкраданні бюджетних коштів. За версією слідства, фігуранти справи заволоділи 4 млн гривень.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Правоохоронці вважають, що заволодіння бюджетними коштами відбувалося під час реалізації проектів та проведення заходів у Києві у 2018-2019 роках.

"До схеми були залучені суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності, на рахунки яких безпідставно перераховувались кошти з місцевого бюджету за нібито надані послуги з проведення заходів, які фактично не надавалися або надавалися коштом приватних осіб", - розповіли в прокуратурі.

Фігурантам справи вже повідомили про підозру за двома статтями. Їм загрожує від 7 до 12 років за ґратами. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці розкрили схему розкрадання на будівництві лікарень та шкіл у Луганській області. До схеми, як вважають, причетний впливовий бізнесмен з міста Кремінна.

Також РБК-Україна писало про схему розкрадання у Львівській області. Посадовці привласнювали бюджетні кошти під час ремонту лікарні.