ua en ru

Чиновники Житомирської ОДА підозрюються у розтраті бюджетних коштів

Чиновники Житомирської ОДА підозрюються у розтраті бюджетних коштів Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Чиновники діяли в змові з київським приватним акціонерним товариством

Житомирської місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати посадовими особами одного з управлінь Житомирської обласної державної адміністрації бюджетних коштів при проведенні технічного переоснащення насосної станції. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Правоохоронцями встановлено, що протягом березня-липня 2015 року посадові особи управління уклали з київським приватним акціонерним товариством договір про технічне переоснащення обладнання на каналізаційно-насосній станції в р. Бердичів.

В подальшому був підроблений договір про вартості придбаного обладнання та акти про виконання робіт, що призвело до незаконних витрат державних коштів на суму понад 600 тис. гривень.

Так, в даний час керівнику київської фірми повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (пособництво в розтраті чужого майна, вчинене шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, та службове підроблення офіційних документів) Кримінального кодексу України.

Також, за клопотанням Житомирської місцевої прокуратури, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 128 тис гривень і відсторонення від посади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники прокуратури Київської області спільно з співробітниками Служби безпеки України провели ряд обшуків Київської державної обласної адміністрації.