ua en ru

Чиновники прикривають корупцію своєю лояльністю до Президента, - політолог

Чиновники прикривають корупцію своєю лояльністю до Президента. Таку думку висловив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко, коментуючи ситуацію з головою Бердянської партійного осередку БПП Віктором Цукановим, якого суд більше року не може притягнути до відповідальності за хабар.

Зокрема, Небоженко припустив, що суд у Бердянську може переноситися нескінченно.

"Ми зараз нічого не можемо зробити з корумпованими чиновниками, які живуть за рахунок своєї лояльності до влади. Закон для них не діє. 3-4 портрета в кабінеті чиновника врятують його від гніву народу, і від суддівського вироку", - зазначив політолог.

Небоженко зазначив, що система підбору кадрів за принципом особистої лояльності - традиційна для української влади.

"Риба гниє з голови. Так діяли Янукович, Кучма, Ющенко. Президент повинен ставити людей, які справляються зі своїми обов'язками, а не тільки лояльні до нього. На місцях з цим боротися неможливо, тільки з центру. Ці чиновники привселюдно кричать, як сильно вони люблять Президента. І жоден суддя не посміє винести вердикт проти людини, який так любить Президента. На жаль, боротися з цим поки не можна", - підсумував експерт.

Нагадаємо, депутата Бердянської міськради, голову місцевого осередку БПП Віктора Цуканова влітку минулого року арештували під час отримання хабара за виділення земельної ділянки на березі Азовського моря. За Цуканова внесли заставу в розмірі 740 тис. грн народні депутати від "Блоку Петра Порошенко", зокрема, Сергій Валентіров. При цьому сам Цуканов в минулому році виступав з різкою критикою на адресу президента Петра Порошенка, називаючи військове керівництво країни некомпетентним.

Незважаючи на те, що всі докази у суду були передані ще рік тому, судові засідання постійно переносяться. Наступне засідання має відбутися 5 серпня.