ua en ru

Посадовці Миколаївської ОДА витратили 15 млн гривень на безкоштовні підручники

Посадовці Миколаївської ОДА витратили 15 млн гривень на безкоштовні підручники Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Гроші були витрачені на електронні підручники, доступ до яких держава гарантує безкоштовно

У Миколаївській облдержадміністрації посадовці департаменту освіти і науки виділили із бюджету 15 мільйонів гривень на безкоштовні підручники. Як передає РБК-Україна, про це інформує Державне бюро розслідувань (ДБР).

Йдеться про закупівлю послуг з доступу до електронних підручників на 2018-2019 роки чиновниками спільно з комунальним закладом "Центр фінансово-статистичного моніторингу, матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів".

Відомо, що Миколаївська облрада виділила 15 мільйонів гривень на оплату доступу до електронних підручників в однієї з приватних компаній. При цьому держава гарантує безоплатне забезпечення підручниками, в тому числі й електронними.

"Відтак, закуплені посадовцями електронні підручники та посібники є безоплатно доступними в Єдиній державній електронній базі з питань освіти", - зазначили в ДБР.

Також у Бюро додали, що наразі відбулися обшуки на території Одеської та Миколаївської областей - де розташовані розпорядники бюджетних коштів та компанії, у яких закуповувались послуги. Випадок кваліфіковано як заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, керівника одного з відділів Тернопільської районної державної адміністрації затримали у понеділок, 2 грудня, співробітники поліції затримали під час одержання частини хабара.