ua en ru

У Чикаго розслідують першу кримінальну справу про крадіжку 2 млн доларів у криптовалюте

У Чикаго розслідують першу кримінальну справу про крадіжку 2 млн доларів у криптовалюте Фото: торгівля криптовалютой (bitcoin.co.ua)

Трейдер з Чикаго підозрюється в крадіжці биткоинов

На адресу трейдера з Чикаго, який працює в Consolidated Trading LLC, були висунуті звинувачення в тому, що він вкрав у своєї фірми 2 мільйони доларів в криптовалютах. Про це повідомляє Bloomberg.

Зокрема, стало відомо, що 24-річний Джозеф Кім працює помічником трейдера, який торгував облігаціями чиказької компанії Consolidated, крав у компанії криптовалюту переводячи її на свої особисті гаманці, незважаючи на вказівку припинити всю особисту торгівлю поза його безпосередньої роботи. Як виявилося, крадіжками співробітник компанії зайнявся для того що б покрити свої борги за азартних ігор.

Як повідомляють у ФБР, підозрюваний фактично вкрав у компанії біткойни, таємно перевівши близько 284 монет на суму близько 2,8 млн доларів на свій особистий гаманець.

Коли йому пред'явили звинувачення в крадіжці, Кім зізнався, що він займався самостійною торгівлею, використовуючи біткойни компанії, та інвестував їх у короткі позиції, щоб покрити свої збитки.

У результаті справа Кіма, звинуваченого у шахрайстві, стало першою кримінальною справою в Чикаго, що включає розслідування криптовалютной торгівлі.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, киберполиция викрила масштабну фішингову компанію, спрямовану на користувачів кріптовалюти. З вересня по грудень 2017 року зловмисники заволоділи криптовалютой на суму 700 биткоинов.