ua en ru

У чотирьох областях України зафіксовано спалахи АЧС

У чотирьох областях України зафіксовано спалахи АЧС Фото: в Україні зафіксовано чергові випадки АЧС

Випадки АЧС зафіксовано в Миколаївській, Київській, Полтавській і Харківській областях

У чотирьох областях України зафіксовано спалахи африканської чуми свиней (АЧС). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Як зазначається, випадки АЧС зафіксовано в Миколаївській, Київській, Полтавській і Харківській областях.

Зокрема, повідомляється, що в Миколаївській області 11 жовтня було знайдено труп свині біля сміттєзвалища, яке розташоване за межами населеного пункту смт Березанка Березанського району на території колишнього асфальтного заводу. Крім того, 13 жовтня в Миколаївській області було зареєстровано загибель 4 голів свиней в домогосподарстві в с. Калинівка, Вітовський район, Миколаївська область.

Крім того, в Полтавській області 15 жовтня було зареєстровано загибель 3 голів свиней в домогосподарстві с. Бодаква, Лохвицький район, Полтавська область. Також в Київській області 16 жовтня в ТОВ "Маруна Нью"
(с. Соколівка, Васильківський район, Київська область) було виявлено загибель
35 голів свиней.

Також загибель 2 свиней було зареєстровано в Харківській області в домогосподарстві с. Петрівка, Шевченківський район, Харківська область.

"З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС на місцях проведені засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду. В осередках захворювань вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про спалах АЧС у Харківській та Одеській областях.