ua en ru

Чеський виробник тракторів може відкрити філію в Одесі

Чеський виробник тракторів може відкрити філію в Одесі Фото: продукція Zetor

Питання про розміщення в Одесі виробництва Zetor буде розглядатися 23 січня

В Одесі може з'явитися українсько-чеське спільне підприємство з виробництва запчастин до тракторів і трамваям, з заводом Zetor (Чехія) ведуться переговори. Про це повідомляє Trassa E-95 з посиланням на генерального директора Одеської асоціації роботодавців Євгена Дрозда.

За словами Євгена Дрозда, в ході візиту до Одеси урядово-парламентської делегації з Чехії, який розпочнеться 23 січня, буде розглядатися питання про можливе розміщення в Одесі виробничих потужностей по випуску запчастин для тракторів сільськогосподарського призначення і трамваїв. Також будуть обговорюватися перспективи створення спільного підприємства з випуску шин.

"Це дозволить, перш за все, створити нові робочі місця і повернути на виробництво кваліфікованих фахівців", - сказав Дрозд.

Компанія Zetor знаходиться в Брно, Чехія. До 1990 року вона була дочірньою компанією Zbrojovka Брно. Хоча Zetor є чеською компанією, але версії її тракторів збираються у багатьох країнах, включаючи Аргентину, М'янму, Індію, Ірак, Уругвай і Заїр.

Нагадаємо, за словами Петра Порошенка, реконструкція Одеського аеропорту повинна бути завершена в цьому році.