ua en ru

Над Чорним морем винищувач РФ пролетів в 3 м від літака-розвідника США

Над Чорним морем винищувач РФ пролетів в 3 м від літака-розвідника США Фото: винищувач

Російський винищувач створював загрозу життю екіпажу, так як літаки могли зіткнутися

Російський винищувач на високій швидкості пролетів в 3 м від літака-розвідника Військово-повітряних сил США в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем в кінці травня. Про це повідомляє CNN з посиланням на американських чиновників.

"Російський літак пролетів разом з американським літаком на тій же висоті, а потім супроводжував літак США, перш ніж покинути цей район 30 травня. Літак США не вжив жодних заходів, щоб ухилитися. Військові не можуть сказати, чи було це дипломатичним протестом", - йдеться в повідомленні.

Ще один подібний інцидент між США і Росією трапився незадовго до цього в небі над Європою. Американський RC-135U пролітав по звичайному маршруту в міжнародному повітряному просторі, коли був перехоплений російським СУ-27 Flanker. Така дія російської авіації була названа "небезпечною і непрофесійною".

Повідомляється, що після цього інциденту ВМС США випустили відео про російський СУ-24, який пролетів повз правого боку ракетного есмінця Росс США в Чорному морі. Відео було поширене, щоб довести, що всупереч російським повідомленнями, ніякої агресії з боку США не було.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що над Балтійським морем перехопили два військові літаки РФ.