ua en ru

"Чернівцігаз" планує вкласти більше 19 млн гривень в розвиток ГТС регіону

"Чернівцігаз" планує вкласти більше 19 млн гривень в розвиток ГТС регіону Фото: "Чернівцігаз" планує вкласти більше 19 млн гривень в розвиток ГТС регіону

Основним напрямком стане заміна та реконструкція зношених газових мереж та встановлення лічильників

У 2017 році ПАТ "Чернівцігаз" планує вкласти більше 19 мільйонів гривень в розвиток газотранспортної системи Чернівецької області. Основним напрямком інвестування стане заміна та реконструкція зношених газових мереж та встановлення індивідуальних лічильників газу, повідомляє прес-служба компанії.

"Чернівцігаз" подав на розгляд Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг проект Інвестиційної програми підприємства на 2017 рік. Згідно з проектом, протягом поточного року газорозподільне підприємство інвестує в газогони міста Чернівці та Чернівецької області 19 мільйонів 64 тисячі гривень.

Основними напрямками роботи, згідно з проектом, є заміна та реконструкція зношених та аварійних газопроводів, а також встановлення індивідуальних лічильників газу.

Із загального обсягу інвестицій 1 мільйон 584 тисячі гривень планується спрямувати на заміну газопроводу протяжністю 1 км. 595 м. у місті Чернівці по вулиці 28 Червня. Також підприємство запланувало розпочати реконструкцію низки газопроводів середнього тиску. Розпочато підготовку до вироблення проектної документації.

На оснащення житлового фонду області індивідуальними лічильниками газу підприємство спрямує 9 мільйонів 199 тисяч гривень. Загалом в поточному році планується встановити 5411 індивідуальних лічильників газу.

"Закладений в Інвестиційну програму обсяг фінансування дозволяє підприємству реалізувати лише частину із запланованих раніше проектів з модернізації газопроводів та газорегулюючого обладнання на них", - голова правління ПАТ "Чернівцігаз" Віктор Горда.