ua en ru

Чорновіл заявляє про напад на неї помічника Онищенка

Чорновіл заявляє про напад на неї помічника Онищенка Фото: Тетяна Чорновіл

На депутата від "Народного фронту" Тетяну Чорновіл було скоєно напад в місті Миронівка Київської області. Про це нардеп повідомила журналістам.

За словами Чорновіл, інцидент стався в офісі депутата Олександра Онищенка, колишнього члена Партії регіонів, в той час як Чорновіл намагалася сфотографувати документи.

"В цьому офісі зареєстровані приватні газові фірми, фактично якими він (Онищенко. - ред.) володіє. Я побачила на столі в цьому офісі документи фірми "Природні ресурси +". Я почала фотографувати ці документи, тому що через чотири дні після розстрілу Майдану 26 січня (2014 року. - ред.) "Укргазвидобування" передала цій фірмі за смішну ціну право на користування державними газовими свердловинами. Мені було важливо сфотографувати ці документи, тому що зараз мені стало зрозуміло, хто контролює цю фірму. В цей час на мене накинулось довірена особа Онищенка і його права рука в Миронівському районі Гереханов Геннадій Гитинавович. Він силою відібрав мою сумку і розбив мій IPad", - повідомила Чорновіл.

При цьому, за її словами, це було зроблено особливо цинічно, так як перед цим Гереханов запитав у неї, чому у неї як у чесного народного депутата такий дорогий планшет Apple.

Я йому пояснила, що насправді це IPad мого чотирирічного сина, який йому вручили в МВС в той день, коли посмертно нагороджували мого загиблого чоловіка", - сказала Чорновіл.

Після цього приїхала міліція і, за словами депутата, втрутилася в інцидент і її звільнила. Також депутат зазначила, що у неї залишилися синці.

Після від'їзду Чорновіл з Миронівки, за її словами, на місце інциденту прибув помічник Онищенка Олександр Масальський. Нардеп також нагадала, що Гереханов відомий в Миронівці як людина, яка організовувала людей на Антимайдан.