ua en ru

У Чернівецькій області на хабарі в 2 тис. доларів затримали заступника військового комісара

У Чернівецькій області на хабарі в 2 тис. доларів затримали заступника військового комісара twitter.com/nab_ukr

Хабар призначався за вирішення питання про уникнення призову двох громадян на строкову службу

У Чернівецькій області правоохоронці затримали на хабарі в 2 тис. доларів заступника військового комісара Чернівецького міського військового комісаріату. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури області.

"Військовою прокуратурою Чернівецького гарнізону спільно з оперативними співробітниками Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди заступником військового комісара Чернівецького міського військового комісаріату", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Так, сума в розмірі 2 тис. доларів призначалася за вирішення питання про уникнення призову двох громадян на строкову військову службу.

В даний час вирішується питання про повідомлення підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди у значному розмірі, поєднаного з вимаганням).

Нагадаємо, 15 листопада прокуратура Хмельницької області затримала під час отримання хабара 1200 тис. доларів заступником голови об'єднаної територіальної громади за вплив на прийняття медико-соціальною експертною комісією рішення про встановлення групи інвалідності безстроково та сприяння у виготовленні необхідних для цього медичних документів.