ua en ru

У Чернівецькій області СБУ затримала зловмисника, що фінансував терористів ЛНР

У Чернівецькій області СБУ затримала зловмисника, що фінансував терористів ЛНР Фото: СБУ затримала фінансиста терористів "ЛНР"

Протягом 2015-2016 років зловмисник "конвертував" понад 34 млн гривень

У Чернівецькій області Служба безпеки України (СБУ) затримала зловмисника, який постачав бойовикам терористичної організації "ЛНР" готівку у великих кількостях. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Для проведення своїх операцій спільник терористів заснував на тимчасово окупованих територіях спеціалізована фінансова установа. Зловмисник перераховував безготівкові грошові кошти, надані бойовиками на територію України, де переводив їх у готівку і обмінював російські рублі", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, гроші на окуповану частину Луганської області через територію Росії він доставляв особисто або через кур'єрів. Протягом 2015-2016 років він "конвертував" більше 34 мільйонів гривень.

"Під час обшуків в автомобілі і квартирі, де тимчасово проживав зловмисник, співробітники СБУ вилучили понад 50 банківських карток, оформлених на підставних осіб, 50 тисяч гривень і одну тисячу євро", - наголошується в повідомленні.

Затриманому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України.

На даний момент слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ запобігла незаконне переміщення гірничого обладнання в зоні АТО.