ua en ru

У Чернівецькій області викрили нелегальну майстерню з переробки зброї

У Чернівецькій області викрили нелегальну майстерню з переробки зброї Фото: поліція (facebook.com odesapolice)

Вилучену зброю направлено на експертизу

У Чернівецькій області правоохоронці викрили нелегальну майстерню з переробки зброї. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

"Працівники Сторожинецької місцевої прокуратури спільно із співробітниками Національної поліції та спецпідрозділу "КОРД" під час санкціонованих обшуків у приватному господарстві жителя Сторожинецького району Чернівецької області виявили нелегальну майстерню з переробки зброї", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, у спеціально обладнаному приміщенні виявили набори цифрових і буквених клейм для набивання і зміни номерів вогнепальної зброї, запчастини різного типу, ножі, патрони різного калібру і спеціальне обладнання, на якому здійснювалась переробка вогнепальної зброї.

Так, в будинку правопорушника виявлено та вилучено 3 гладкоствольних рушниці з ознаками переробки, 2 нарізні гвинтівки невстановленого зразка, револьвер "Наган" з ознаками переробки для стрільби бойовими патронами, 2 оптичних приціли, 5 ножів, патрони різного калібру, а також різні запчастини до зброї.

altalt

Фото: вилучене у Чернівецькій області зброю (gp.gov.ua)

За даним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст.263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення або зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв) КК України.

Наголошується, що вилучене направлено до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру для проведення всіх необхідних експертиз.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ужгороді поліція вилучила у місцевих жителів наркотики і зброю.