ua en ru

Чорноморець - Црвена Звезда: Моряки перемагають звіздарів в першому матчі

Одеський "Чорноморець" обіграв у першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи бєлградську "Црвену Звезду" з рахунком 3:1. Таким чином, непоганий заділ дозволяє одеситам стати фаворитами дуелі з хорошими шансами пройти в останній раунд кваліфікації.

Одеський "Чорноморець" обіграв у першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи бєлградську "Црвену Звезду" з рахунком 3:1. Таким чином, непоганий заділ дозволяє одеситам стати фаворитами дуелі з хорошими шансами пройти в останній раунд кваліфікації.

З перших хвилин господарі взяли гру під контроль. "Череноморец" атакував цікаво, демонструючи непогані комбінації. Але незважаючи на ряд небезпечних ударів, забити господарі змогли лише в другій половині першого тайму.

Одесити відкрили рахунок на 32 хвилині. Пройшла передача з глибини на хід Джа Джедже, той втік на ворота сербів, перекинув воротаря, але у рамку не влучив. Круглого підхопив Антонов, бити якому було незручно, тому послідував простріл на Сито Рієру, а той вже розстрілював ворота гостей.

Вже через сім хвилин "Череноморец" відправив "Звезду" в нокдаун другий раз. Гай примудрився віддати відмінну передачу на хід Джа Джедже в боротьбі із захисником, той вийшов на рандеву з Байковичем і легко переграв воротаря. Відмінна кінцівка першого тайму забезпечила "Чорноморцю" комфортну перевагу перед другою половиною.

Тільки от з початком другого тайму одесити вирішили віддати ініціативу гостям. Ставка на контратаки не спрацювала, в центрі м'яч не тримався. При цьому і серби не особливо гостро атакували. Неспішний розіграш в центрі, ближче до воріт захист одеситів Нінковича і компанію не підпускав. До 59 хвилини.

Втрата м'яча в простій ситуації обернулася для одеситів неприємностями. Младенович зліва прострілив у штрафну, Дауда грамотно пропустив на Савічевича, ввівши в оману Сантану, загубився в просторі, а той за допомогою декількох дотиків обробив сферу і поклав м'яча у ближній кут.

Пропущений будинку гол став неприємністю для "Чорноморця". Крім того, гості продовжували атакувати, створюючи певні моменти. Але одесити вистояли, більш того, змогли ще раз забити. Захисники белградців збили у своєму штрафному Сантану - пенальті. Антонов впевнено і холоднокровно реалізував вирок.

Потім Григорчук провів ряд замін, а "Чорноморець" вдало довів гру до переможного кінця. Упевнена за рахунком перемога одеситів, але в Белграді "Чорноморцю" легко не буде, та й пропущений гол трохи зіпсував картину. Але все ж, перемога є перемога, а тому певний запас у команди Григорчука є, що робить фаворитом дуелі саме українську команду.

Чорноморець - Црвена Звезда, 3:1
Голи:
Сіто Рієра, 32, Джа Джедже, 37, Антонов 78 пен - Савічевіч, 59

Чорноморець: Безотосний, Сантана (Вангелі, 84), Фонтанелло, Бергер, Кутас, Гай, Бобко, К.Ковальчук, Джа Джедже, Рієра (Прийомов, 81), Антонов (Самодін, 82)

Црвена Звезда: Байковіч, Лазіч, Міяйловіч (Младенович, 45), Крнета, Пічник (Дауда, 46), Міліяш, Нінкович, Савічевіч, Вешович, Ковачевич, Касаліца (Милуновіч, 85).