ua en ru

В Чорне море увійшов британський есмінець Duncan

В Чорне море увійшов британський есмінець Duncan Фото6 есмінець Duncan

Есмінець Duncan призначений для протиповітряної і протичовнової оборони

В акваторію Чорного моря увійшов ракетний есмінець Duncan королівського Військово-морського флоту Великобританії. Про це передає РБК.

Повідомляється, що Duncan був помічений в чорноморських водах в суботу ввечері.

Кораблі країн НАТО періодично відвідують Чорне море. Так, в середині жовтня тут знаходилися флагманський корабель Шостого флоту ВМС США фрегат Mount Whitney і ракетний есмінець Coal.

А за кілька днів до цього в Одеський порт заходив есмінець Військово-морських сил США Porter. Як тоді повідомляла прес-служба Шостого флоту ВМС США, Porter знаходиться в Чорному морі в рамках операції "Атлантична рішучість", яка спрямована на підтримку союзників НАТО у зв'язку з військовим конфліктом на Україні.

Есмінець Duncan призначений для протиповітряної і протичовнової оборони, боротьби з надводними і підводними силами противника, нанесення ракетних ударів по наземним цілям і виконання інших завдань. Корабель озброєний гарматами калібру 20,30 і 114 мм, зенітно-ракетними комплексами з ракетами Aster 30, пусковими установками крилатих ракет Tomahawk.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ракетний есмінець ВМФ США USS Lassen, наблизився на відстань у 12 морських миль до островів архіпелагу Спратлі в Південно-Китайському морі.