ua en ru

Чорнобильські програми останні півтора місяці фінансуються на 100%, - М.Болотських

Поточне фінансування чорнобильських програм здійснюється на 100% останні півтора місяці. Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів України повідомив в.о. глави МНС України Михайло Болотських, передає кореспондент РБК-Україна.
"Після робочої поїздки (першого віце-прем'єра Андрій Клюєва і М.Болотських на ЧАЕС 23 вересня ц.р.) вперше за останні роки, поточне фінансування всіх чорнобильських бюджетних програм йде без збою, йде 100%-ве фінансування", - сказав М.Болотських.
За його словами, це дозволяє реалізовувати всі завдання, які знаходяться в компетенції МНС та інших відомств.
Проблеми, що "все накопичилися роками, в Чорнобильській зоні і конкретно на Атомній станції будуть поетапно, згідно із планом, згідно із розробленим алгоритмом виконано", - завірив М.Болотських.
Нагадаємо, на початку жовтня 2010 р. перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв і віце-президент ЄБРР Хорст Райхенбах домовилися активізувати зусилля зі збору додаткових коштів до Чорнобильського фонду "Укриття" і Зарахунок ядерної безпеки.
Х.Райхенбах відзначав, що вже є чіткі оцінки вартості всіх проектів, але не уточнив цифри. Він висловив упевненість, що вони будуть затверджені на Асамблеї донорів як основа для подальшого збору коштів.
Нагадаємо також, що Президент України Віктор Янукович оголосив 2011 рік роком вирішення чорнобильських проблем.