ua en ru

В Чернігівській та Сумській областях до 15 квітня буде частково обмежено рух транспорту

В Чернігівській та Сумській областях до 15 квітня буде частково обмежено рух транспорту Фото: водіїв попереджають про обмеження руху у двох областях України

Обмеження на рух стосуються транспортних засобів з високими ваговими параметрами

В Чернігівській та Сумській областях з 1 березня по 15 квітня буде частково обмежено рух транспорту. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Управління безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України.

"Для збереження покриття автомобільних доріг від руйнувань та деформацій при перезволоженні земляного полотна в період весняного відтаювання ґрунтів, в Чернігівській та Сумській областях з 1 березня по 15 квітня вводиться обмеження на рух транспортних засобів з відповідними ваговими параметрами на окремих ділянках доріг", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, в Сумській області введені обмеження для транспортних засобів з осьовим навантаженням понад 7 тс - на дорогах державного значення (національних, регіональних та територіальних) та з осьовим навантаженням 5 тс - на дорогах місцевого значення (обласних та районних). В Чернігівській області - понад 12 тонн і осьовим навантаженням 8тс - на дорогах державного значення (регіональних та національній); понад 12 тонн і осьовим навантаженням 6тс - на дорогах державного значення (територіальних); понад 6 тонн і осьовим навантаженням 4тс - на обласних та районних дорогах місцевого значення (на всій мережі доріг області).

Разом з тим, повідомляється, що без обмежень буде здійснюватися рух автомобільними дорогами:

  • М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі;
  • М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ;
  • Н-07 Київ - Суми - Юнаківка (на ділянці від м. Києва до м. Прилуки);
  • Р-61 Батурин-Конотоп-Суми.

Також без обмежень буде здійснюватися рух під’їздами до міст:

  • Прилуки ( від автодороги Н-07, від смт Ладан та з боку м. Пирятин),
  • Ніжина (від автодороги М-02),
  • Борзни ( від автодороги М-02),
  • Бахмача (від автодороги М-02).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві протягом весни проведуть перевірку всіх шляхопроводів і мостів.