ua en ru

У Чернігівській області цьогоріч відбудують один з найбільших аварійних мостів

У Чернігівській області цьогоріч відбудують один з найбільших аварійних мостів Фото: один із найбільших аварійних мостів у Чернігівській області (прес-служба)

У 2022 році у Чернігівській області буде завершений капітальний ремонт автомобільного мосту через річку Снов біля міста Сновськ. Це один з найбільших мостів регіону, до початку ремонту він перебував в аварійному стані.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Службу автомобільних доріг у Чернігівській області.

Міст є частиною траси Р-83 Славутич - Любеч — Ріпки - /М-01 /— Городня - /Н-28/ - Сновськ - Корюківка - Семенівка - Костобобрів - Чайкине — /Н-27/. Його капітально ремонтують у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

"Дорога Р-83 забезпечує зв'язок між низкою адміністративних центрів Чернігівської області. Тут рухається транспорт аграрних та лісозаготівельних підприємств, міжнародний транзит, легкові авто, пасажирські та шкільні автобуси. Міст відіграє важливу роль в туристичній сфері Чернігівщини. Річка Снов - улітку одне з найбільш популярних місць для відпочинку у Чернігівській області", - розповіла обласна Служба автомобільних доріг.

У Чернігівській області цьогоріч відбудують один з найбільших аварійних мостів

Довжина мосту - 270,5 м. Він збудований у 1976 році, нещодавно на ньому виявили руйнування бетонних частин та тріщини на несучих конструкціях.

Капітальний ремонт розпочався минулого року. Наразі триває спорудження прогонної будови мосту. Скоро буде встановлено усі 84 балки, а балковози прибувають на будмайданчик регулярно.

Передбачається ремонт проміжних та крайніх опор, монтаж прогонової будови, влаштування мостового полотна, шару гідроїзоляції, деформаційних швів, асфальтобетонного покриття. Будуть облаштовані тротуари, система водовідведення, освітлення, відремонтовані підходи до мосту.