ua en ru

"Чернігівгаз" встановить понад 1 тисячі будинкових лічильників газу в 2016

В поточному році інвестпрограмою ПАТ "Чернігівгаз" передбачено спрямувати майже 32,8 млн грн на встановлення лічильників газу населенню. З них – 28,3 млн грн виділено на облаштування 1147 багатоповерхівок приладами обліку загального користування, повідомили в прес-службі компанії.

"Для забезпечення індивідуальними приладами обліку близько 62 тис. квартир Чернігівського регіону, які на сьогодні не мають лічильників, потрібно 127 млн грн. Тобто, за винятком витрат цього року ще не вистачає понад 94 млн грн. Зараз, при діючих тарифах, компанія таких сум не має. А при збільшенні тарифу на розподіл для встановлення таких лічильників, зросте ціна газу для побутових споживачів", - говорить перший заступник голови правління ПАТ "Чернігівгаз" Сергій Савченко.

У цілому по Україні, до кінця 2016 року, у разі повного виконання цього напряму програми заплановано витратити 776 млн грн. Домогосподарствам, які до 1 січня 2018 року не встановлять лічильник за свій рахунок і будуть відмовлятися від безкоштовного приладу постачання газу, будуть припинені.

"До домоволодінь, які відмовляються від лічильників за рахунок газорозподільної компанії, законодавство дозволяє застосовувати граничні норми споживання газу. Для плити і при наявності гарячого водопостачання це 9,8 кубометрів на одну людину замість 4,4. На колонку і плиту - 23,6 кубів замість 14", - уточнив Сергій Савченко.