ua en ru

У Чернігові планують ввести обмежувальні заходи через перекриття подачі газу з РФ

У Чернігові планують ввести обмежувальні заходи через перекриття подачі газу з РФ Фото: Чернігівська міськрада (chernigiv-rada.gov.ua)

У Чернігові на 5 днів закриватимуться школи

У Чернігові вводять обмежувальні заходи через перекриття подачі газу з Російської Федерації. Про це заявив мер Чернігова Владислав Атрошенко, повідомляє прес-служба Чернігівської міськради.

"У зв’язку з надзвичайною ситуацією, яка оголошена по всій України через перекриття подачі газу на територію України Російською Федерацією, у Чернігові будуть вжиті обмежувальні заходи", - йдеться у повідомленні.

За словами Атрошенко, у Чернігові на 5 днів закриватимуться школи у зв’язку з відключенням опалення сьогодні з 18.00 години. Питання дитсадків вирішуватиметься окремо.

У документі щодо введення обмежувальних заходів будуть чітко прописані дати, заклади та змістовна частина обмежувальних заходів, тобто які заклади і в якому режимі залишатимуться працювати.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявляв, що в Україні внаслідок нестачі газу, викликаної діями російської компанії "Газпром", припинять роботу навчальних закладів.

Зазначимо, вчора НАК "Нафтогаз Україна" заявив про те, що направив "Газпрому" передоплату за поставку газу. У свою чергу, "Газпром" повідомив, що повернув НАКу передоплату, заявивши, що для виконання контракту купівлі-продажу потрібно погодити з "Нафтогазом" додаткову угоду.

За рішенням Стокгольмського арбітражу від 22 грудня 2017 року, українська газова компанія повинна купувати у "Газпрому" до 4 млрд кубометрів газу щорічно за умовою "бери або плати".