ua en ru

У Черкаській області затримали екс-посадовця, причетного до розтрати 38 млн гривень держкоштів

У Черкаській області затримали екс-посадовця, причетного до розтрати 38 млн гривень держкоштів Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Правоохронці викрили факт розтрати коштів чиновниками держпідприємства та комерційної структури

У Черкаській області правоохоронці затримали екс-посадовця, причетного до розтрати 38 млн гривень держкоштів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

Як зазначається, правоохронці викрили факт розтрати коштів чиновниками держпідприємства та комерційної структури. Посадовці привласнили кошти, які були одержані від споживачів за надані їм послуги з теплопостачання.

"Вказані кошти призначалися для розрахунків з національною акціонерною компанією. Злочинні дії фігурантів справи стали наслідком незабезпечення теплом жителів м. Сміла та зриву опалювального сезону через вимкнення частини котелень", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що чиновники шляхом внесення недостовірних даних до квитанцій ряду споживачів м. Сміла заволоділи десятками мільйонів гривень. Так, за інформацією правоохоронців, впродовж 4-х років за такою схемою було привласнено понад 38 млн гривень.

В ході обшуків в офісах підприємств, задіяних у злочинній схемі та за місцем мешкання фігурантів справи правоохоронці вилучили чорнові записи, печатки, кліше номінальних директорів підприємств, задіяних в схемі розкрадання коштів, фінансово-господарську документацію.

Наразі двом фігурантам справи (екс-директору державного підприємства та екс-керівникові підконтрольної комерційної структури) повідомлено про підозру, їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (організація привласнення коштів) Кримінального кодексу України.

"Екс-директора держпідприємств затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На 5 рахунків суб’єктів господарювання, задіяних у злочинній схемі, накладено арешт", - повідомляють у відомстві.

У Черкаській області затримали екс-посадовця, причетного до розтрати 38 млн гривень держкоштівУ Черкаській області затримали екс-посадовця, причетного до розтрати 38 млн гривень держкоштівУ Черкаській області затримали екс-посадовця, причетного до розтрати 38 млн гривень держкоштівУ Черкаській області затримали екс-посадовця, причетного до розтрати 38 млн гривень держкоштів

Фото: у Черкаській області затримали екс-посадовця, причетного до розтрати (mvs.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Військова прокуратура затримала начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба Андрія Алімпієва за підозрою в розтраті 2,4 млн гривень.