ua en ru

У Черкаській області СБУ викрила проросійського інтернет-пропагандиста

У Черкаській області СБУ викрила проросійського інтернет-пропагандиста Фото: СБУ

Пропагандист розміщував антиукраїнські матеріали у "Вконтакте" і "Однокласники"

У Черкаській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили проросійського пропагандиста, який розміщував антиукраїнські матеріали в соціальних мережах "Вконтакте" і "Однокласники". Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що житель одного з райцентрів Черкащини активно поширював на власних сторінках в соцмережах антиукраїнські матеріали. Він, зокрема, розміщував інформацію, яка дискредитує українську владу і сили антитерористичної операції, пропагував ідеї "російського світу" і підтримував діяльність терористичних організацій ДНР/ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, під час обшуку за місцем проживання пропагандиста співробітники спецслужби вилучили планшет і смартфон з доказами розміщення антиукраїнських матеріалів. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. ст 2. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) КК України.

altaltalt

Фото: СБУ викрила проросійського інтернет-агітатора

Нагадаємо, раніше у Львівській і Рівненській областях СБУ викрила двох зловмисників, які вели антиукраїнські групи в соціальних мережах.