ua en ru

Поліція підозрює черкаських чиновників в розтраті 7 млн гривень на будівництві басейна

Поліція підозрює черкаських чиновників в розтраті 7 млн гривень на будівництві басейна Фото: поліція

Гроші виділили на будівництво критого басейну

Поліція відкрили кримінальне провадження на посадових осіб відділу освіти Золотоніської міської ради Черкаської області та виконавчого комітету за фактом розтрати бюджетних коштів при будівництві критого басейну. Про це повідомляє видання "Наші гроші".

"Правоохоронці вважають, що чиновники діяли у змові з посадовими особами ТОВ "Будівельна компанія "СеМАТ". За даними слідства, компанія у вересні 2016 року отримала замовлення від відділу освіти міськради на будівництво критого басейну гімназії ім. Скляренко по вул. Черкаської, 54 в м. Золотоноша Черкаської області за 7,52 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, виходячи з актів виконаних робіт в жовтні і грудні 2016 року приватна фірма отримала за будівництво басейну 7,11 млн гривень. Проте басейн так і не був побудований, а будівельні роботи тривають досі.

Суд надав слідчим в Нацполіції в Черкаській області, які розслідують цю кримінальну виробництво, доступ до документації з будівництва басейну, яка знаходиться в Золотоніський міській раді та виконавчому комітеті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура просить доступ до документації філій ПАТ "Укртрансгаз" в рамках розслідування розтрати у понад 140 млн гривень державних коштів при закупівлі робіт з ремонту будівель і споруд, а також пунктів вимірювання витрати газу.